Vijesti

Zajedno možemo graditi kapital zajednice

Mišljenja sam da se politička kampanja ne temelji samo na predizbornim obećanjima nego na konkretnom radu i djelovanju za dobrobit lokalne zajednice. Stoga sam u suradnji sa svojim stručnim timom osigurala program jačanja kapaciteta relevantnih dionika u zajednici (udruge civilnog društva, sportski savezi, obrtnici, poduzetnici, neformalne skupine građana) kako bi ih dodatno osnažili i pripremili za povlačenje novca iz EU fondova.

Europska Unija ušla je u novo programsko razdoblje 2021. do 2027., a novo programsko razdoblje kao glavni cilj ima izraditi novi strateški plan i smjernice razvoja Europske unije, a u program su uvršetene i mjere suočavanja s gospodarskim i zdravstvenim posljedicama koronavirusa. Sukladno tome, za Republiku Hrvatsku  nova financijska perspektiva donosi mogućnost dvostruko većeg financiranja u odnosu na prethodni višegodišnji proračun. Najavljena alokacija za Hrvatsku 2021. – 2027. iznosi 13.7 milijardi eura za “Klasične” Europske strukturne i investicijske fondove, dok “Next generation” Europe iznosi 9.3 milijardi eura.

Stoga Vas pozivam da dođete na besplatne konzultacije i provjerite mogućnosti koje vam se pružaju u našem prostoru na adresi A.Starčević 12, a naš će se tim angažirati oko pronalaženja adekvatnih natječaja i kao podrška pri pripremi projektne ideje.

Idemo zajedno učiniti naš grad primjerom dobre prakse u povlačenju sredstava iz EU fondova i povećati kvalitetu življenja naših građana u svim segmentima života.