Vijesti

Svaku točku Programa argumentirala mišljenjem stručnjaka i Brođana

Kandidatkinja za slavonskobrodsku gradonačelnicu Slavica Lemaić predstavila je svoju kandidatkinju za zamjenicu gradonačelnice Anicu Radman, svoju nezavisnu listu, te Program s kojim izlazi pred birače.

Prije nego je dala riječ Anici Radman istakla je njihovu dugu suradnju i relativan uspjeh na izborima prije četiri godine.

-Imam četrdeset šest godina, dvoje djeca, radim u svom privatnom poduzeću, imam puno toga za ponuditi ovom gradu u kojem se ništa se nije promijenilo. Moje dijete je i dalje daleko u inozemstvu i željela bi da se ovdje vrati. Slavonski Brod je grad prepun mogućnosti. Imamo mogućnost povući puno novaca iz Europskih fondova, što do sada nismo učinili. Ta sredstva su nam limitirana, programsko razdoblje može postojati još nekih sedam godina, nema garancije da će se to nastaviti. Krajnje je vrijeme da ovaj grad iskoristi taj dio priče koji može ponuditi bolje sutra nama, našim sugrađanima i našoj djeci.. Ono što ja mogu ponuditi je znanje i vještine, te iskustvo koje sam godinama stjecala radeći taj posao. Više od dvadeset godina sam surađivala s vrhunskim stručnjacima u Europskoj uniji, s konzultantskim firmama gdje smo izrađivali različite strategije, pratili različite programe i projekte koje ni dan danas nisu zaživjeli u Slavonskom Brodu niti u Brodsko posavskoj županiji. Slavičina kandidatura me svaki put nanovo motivira da joj se pridružim kao njena prijateljica, kao suradnik i osoba koja može pomoći njenoj strasti i entuzijazmu da napravi nešto za ovaj grad i za svoju djecu, predstavila se Anica Radman.

Anica Radman

Potom je Lemaić pročitala imena 21 kandidata s liste, a u ime njih medijima se obratio najstariji kandidat na ovogodišnjim izborima u Slavonskom Brodu, pa možda i u Hrvatskoj doajen glazbene scene Mihael Ferić.

-Mene predstavljaju i kažu da sam doajen, a ja sam na metuzalem. Ovaj najveći brod na Savi kako ga popularno zovu odavno je nasukan na hridi i njegova županija skupa s njim. Boli me kada gledam da u ovo nesretno vrijeme COVID-a  sve županije imamo izvještaje ujutro, a u Brodsko posavskoj tek u pet popodne. U Brodu ima puno problema. Od grada u koji sam  došao pedesete godina, to je sada već sedamdeset godina, tada je to bio grad, danas je to kasaba, čaršija i palanka. Govorim to s punom odgovornošću i zato sam pristao stati uz ovu hrabru ženu i njenu ekipu da se nešto promjeni. Ovaj grad i ova županija trebaju hitno promjene. Oni na drugoj strani su jako dobro umreženi i poduprijeti sa raznih strana o kojima neću pričati, ali ja sam pristao u ovim svojim zlatnim godinama stati uz Slavicu i njen tim. Dao Bog da nešto u ovom gradu krene nabolje, poručio je Ferić.

Mihael Ferić

-Program, neki kažu Strategija dugoročnog razvoja grada,  kojim moja nezavisna lista i ja tražimo vašu potporu za njegovu realizaciju je vrlo konkretan, a, ono važnije, nije lista lijepih želja, nego realan, provediv i potreban. Mnogo toga predlagala sam kao vijećnica u Gradskom vijeću, ali, nažalost, vladajuća većina, Mirko Duspara-Nezavisna lista i SDP, uglavnom uz suzdržani HDZ, to nisu htjeli prihvatiti. Nije me to pokolebalo, svaku točku Programa dodatno sam argumentirala  mišljenjem stručnjaka, iznalaženjem realnog izvora financiranja, posebno mogućnostima da se financira bespovratnim sredstvima iz EU fondova, a onda, najvažnije,  tražeći mišljenje od mnogih sugrađana. Program nije na brzinu sročen zbog izbora, nego je plod višegodišnjeg rada. Vjerujte, zaslužuje pozornost, istakla je Slavica Lemaić te nabrojila njegova glavna poglavlja,

prije svega: BORIMO SE PROTIV KORUPCIJE, KLIJENTELIZMA I NEPOTIZMA

Javno ćemo i dnevno objavljivati sve novčane isplate s računa Grada Slavonskog Broda, gradskih poduzeća i gradskih javnih ustanova

Program se sastoji od 6 poglavlja. U Elektronskom obliku poslat ćemo Vam ga na vaše mail adrese.

Poglavlja su:

  1. PREUZIMAMO ODGOVORNOST ZA GOSPODARSKI RAZVOJ
  2. GRADIMO BOLJI GRAD
  3. BRINEMO ZA SVE GRAĐANE
  4. RAZVIJAMO KOMUNALNU I PROMETNU INFRASTRUKTURU
  5. ULAŽEMO U KULTURNE, SPORTSKE I REKREACIJSKE SADRŽAJE
  6. UZ EU FONDOVE POSTAJEMO PAMETNI DIGITALNI GRAD

I sve se to može realizirati. Puno toga samo uz dobru volju, poštenim radom i pravednom realizacijom. Za mnogo toga potrebno je znanje, a njega Slavonski Brod posjeduje u mnogim mladim stručnjakinjama i stručnjacima koji su, danas, isključeni iz toga. Mi ćemo ih uključiti. Grad ćemo otvoriti investicijama i stvoriti uvjete da  bude poželjno odredište onima koji žele u njega ulagati, zapošljavati i pravedno plaćati za rad. Svjesni ste da nam je nužna promjena gradske politike skoro u svim područjima života i rada. Mi to nudimo, istinsku promjenu.

PROGRAM I KANDIDATE NEZAVISNE LISTE SLAVICE LEMAIĆ MOŽETE PROČITATI OVDJE