Iz medija

Slavica Lemaić predala kandidaturu i dobila skulpturu

Danas je Slavica Lemaić predala prikupljene potpise za kandidature za gradonačelnicu i nezavisnu listu za Gradsko vijeće Slavonskog Broda.

Učinila je to u pratnji nekoliko članova s nezavisne liste.

-Imamo veliku potporu Brođanki i Brođana koja svakodnevno raste. Ovim putem zahvaljujem svima koji su svojim potpisom podržali moju kandidaturu za prvu gradonačelnicu Slavonskog Broda. Vjerujem u drugi krug izbora za gradonačelnicu i većinski broj mandata u Gradskom vijeću. Mnogi su zabrinuti za budućnost našeg grada! Ne mogu pasivno promatrati kako Slavonski Brod propada, a građani odlaze zbog pogrešne gradske politike.

Želim potpuno promijeniti gradske prioritete i način upravljanja gradom tako da svi građani osjete da su bitan dio gradske razvojne politike. Ponavljam, naš najveći problem je masovno iseljavanje! Iseljavanje možemo zaustaviti jedino sustavnim razvojem gospodarstva i stvaranjem novih kvalitetnih i dobro plaćenih radnih mjesta.

Najveća laž u koju su uspjeli uvjeriti Brođane je da gospodarski razvoj nije u nadležnosti gradova. Zakoni daju gradovima ovlasti da potiču gospodarski razvoj, ali naš grad ne koristi te ovlasti.

Postanem li gradonačelnica Slavonskog Broda, otvorit ćemo grad i  voditi proaktivnu gospodarsku politiku, poručila je tom prigodom Lemaić.

Prije nego je krenula predati kandidature u njenom stožeru dočekao ju je poklon jednog brodskoga umjetnika. Skulpturu od željeza koju je nazvao Brodska Orleanska.